Hlavní obsah

Silnici R 6 za sjezdem z Pražského okruhu uzavřela nehoda kamiónu

Praha
Aktualizováno

Nehoda kamiónu ve čtvrtek odpoledne uzavřela rychlostní silnici R 6 za sjezdem z Pražského okruhu ve směru na Karlovy Vary. Při nehodě byli zraněni řidič nákladního auta a jeho spolujezdkyně. Záchranáři oba převezli do nemocnice v pražském Motole.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem 14.00 hod. za sjezdem z Pražského okruhu na Karlovy Vary. „Kamión narazil do středových svodidel, převrátil se a blokuje oba směry,“ uvedla mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Mluvčí policejního oddělení Praha-venkov Zdeněk Chalupa později upřesnil, že silnice byla zcela uzavřena při zásahu záchranářů, hasičů a policie. Vjezd do Prahy se poté podle něj podařilo zprůjezdnit.

„Příčiny nehody vyšetřujeme, ale pravděpodobnou verzí je, že řidič nepřizpůsobil rychlost povaze a stavu vozovky,“ dodal Chalupa. Silnice bude zprůjezdněna, až se havarovaný kamión odstraní.

Řidič havarovaného kamiónu byl ve vozidle zaklíněn a záchranářům chvíli trvalo, než ho vyprostili. „Utrpěl mnohočetná těžká zranění, především vážný úraz hlavy. Záchranáři také ošetřovali mladou dívku s úrazem hrudníku,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám