Hlavní obsah

Silnice R35 za Olomoucí praskla, zřejmě kvůli vedru

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, mhr

Na rychlostní komunikaci R35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou praskl v pondělí odpoledne celý jízdní pás. Na vině jsou zřejmě vysoké teploty. Policie musela dočasně odklánět dopravu na objízdnou trasu, což způsobilo problémy řidičům jedoucím ve směru na Ostravu.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Silnice musela být uzavřena krátce před 16:00. Znovu zprovozněna byla zhruba po hodině a půl. "Úsekem však musejí řidiči projíždět pomaleji. Je tu omezená rychlost," řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Komunikace praskla na 287 kilometru mezi obcemi Přáslavice a Velký Újezd. "Došlo tu ke zdvihu cementobetonových desek," sdělila Právu mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová.

Na závadu podle ní přišli pracovníci ŘSD v rámci pravidelné kontroly. "Vozovka byla následně na určitou dobu uzavřená a po vyhodnocení situace byl uvolněn pravý jízdní pruh za snížené rychlosti. Situaci dále monitorujeme a následně budeme řešit opravu. Událost se řeší jako havárie," dodala Ledvinová. Za jednu z jejích možných příčin přitom označila vysoké teploty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám