Hlavní obsah

Šílený zákrok policisty přímo před služebnou v Praze, další přihlíželi

Horní Počernice

Po sérii policejního „zaklekávání“ lidí kvůli dodržování proticovidových opatření na veřejnosti se prověřuje další těžko uvěřitelný útok uniformovaného člověka. Strážce zákona v pražských Horních Počernicích brutálně napadl muže, který zvonil na služebnu – strčil do něj, až dotyčný upadl na zem, kde ho pak policista bil hlava nehlava. Jeho kolegové přitom brutalitě přihlíželi.

Drsný útok policisty na muže v Horních PočernicíchVideo: Twitter/@vodvaz_cz

 
Článek

Útok, ke kterému mělo dojít minulý týden před služebnou policie v Praze - Horních Počernicích, zaznamenal svědek incidentu zřejmě na mobilní telefon, video koluje na internetu.

Z videa je patrné, že jde zřejmě o provokaci, policista ale může proti občanům použít jen zákonné prostředky, v tomto případě ho nijak neohrožoval, stačilo mladíka jednoduše spoutat. Policistovi ale zjevně ujely nervy.

Co napadení předcházelo, není z videa zřejmé. Záznam začíná tím, že muž mladšího vzhledu je u dveří služebny, ze kterých vzápětí vyrazí policista a muže bez varování okamžitě tvrdě udeří rukama do hrudi, až ten upadne na záda na zem.

Pak vyjde policistka, která měla okamžitě zasáhnout a svého kolegu zastavit, ta ovšem přihlíží opakovaným úderům policisty do muže, který je na zemi. Vyjdou další dva policisté, načež uniformovaný násilník na muže na zemi šlápne a několikrát ho opět udeří levou rukou. Ostatní mu pak podle všeho pomáhají s poutáním.

Chováním strážce zákona se zabývá odbor vnitřní kontroly.

„Bylo zahájeno kázeňské řízení, případ je v prověřování,” sdělila Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová s tím, že její kolegové informovali rovněž Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS).

Mluvčí GIBS Ivana Nguyenová uvedla, že inspekce se případem zabývat nebude. „Po vyhodnocení nejen záznamu, ale i okolností události inspekce v případu neshledala podezření z trestného činu,” sdělila Novinkám mluvčí.

Policista zfackoval muže bez roušky. Snížili mu plat

Krimi

„Kontrolní orgány budou detailně zkoumat přiměřenost zásahu policisty, zároveň však budou vyhodnocovat i to, co tomu předcházelo a co není na videu zachyceno,” zmínila Siřišťová s tím, že vnitřní kontrola prověřuje jen útočícího policistu. Jeho kolegyně a dalších dvou policistů, kteří přihlíželi, se prověřování netýká.

Podle mluvčí prvotní informace hovoří o tom, že napadeným mužem je šestkrát soudně trestaný recidivista, který byl podle svědků agresivní a vyhrožoval, že všechny policistky z hlídky postřílí.

Foto: repro Twitter

Tvrdý zákrok policisty

Drsný útok policisty na muže v Horních Počernicích

„Nereagoval na žádné výzvy policistů. Po zákroku byl muž převezen na psychiatrii do Bohnic,” dodala Siřišťová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám