Hlavní obsah

Policista dostal šest let. Chtěl miliony za informace ze spisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze poslal minulý týden na šest let do vězení bývalého pražského policistu, který podle obžaloby chtěl peníze po podezřelých, aby jim poskytl informace z trestního řízení. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O soudním verdiktu informovala ve středu mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová. Kromě trestu vězení musí expolicista zaplatit 200 tisíc korun.

Policista chtěl 20 milionů za informace ze spisů

Krimi

„Vyhlášeným rozsudkem soud akceptoval obžalobu státního zástupce, která vycházela z vyšetřování GIBS, a postihl tak velmi závažnou trestnou činnost policisty, jenž se sám podílel na prověřování majetkové trestné činnost skupiny pachatelů,“ uvedl státní zástupce Vrchního státního zastupitelství Pavel Prygl.

Dva členy Zemanovy ochranky zadržela inspekce kvůli majetkové trestné činnosti

Krimi

Policistu soud poslal do vězení za trestné činy zneužití pravomoci úřední osoby, přijetí úplatku a za neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Druhého obžalovaného soud potrestal za pomoc k přijetí úplatku.

Podle inspekce policista v roce 2018 žádal prostřednictvím civilní osoby o úplatky. Tento prostředník docházel za vytipovanými lidmi, kteří figurovali v případu nezákonného obchodování s nelegálními přípravky. Prostředník jim následně nabízel poskytnutí informací ze spisu  a o plánovaných policejních úkonech. Policista chtěl za informace až 20 milionů Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám