Hlavní obsah

Seznamkový podvodník na ženách vylákal 1,5 miliónu, policie žádá o pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie přes rok pátrá po devětatřicetiletém údajném seznamkovém podvodníkovi, který na 50 žen připravil o zhruba 1,5 miliónu korun. Kriminalisté na aktivity Roberta Lexy přišli při vyšetřování jiného případu, a to podvodu při koupi vozidla Škoda Superb. Na policejním webu to v pondělí uvedla mluvčí Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Fotografie hledaného Roberta Lexy zveřejněná policií

Článek

Podezřelý navazoval kontakty se ženami prostřednictvím internetových seznamek, přičemž vystupoval pod jménem Jiří Kadlec nebo Jiří Capizi. Údajně pod různými záminkami, sliby nebo s pomocí lží a manipulací pak ženy přiměl k uzavření různých úvěrů.

Podle mluvčí jim nejprve sliboval, že bude měsíční splátky řádně platit, což však neudělal a podvedené ho už nikdy neviděly. Některé ženy okradl i o šperky a peníze, doplnila Rösslerová.

Vyšetřovatelé jsou podle ní přesvědčeni, že muž má na svědomí daleko více podobných případů. Případné další podvedené se jim mají nahlásit na tísňové lince 158.

Podle podvedených je hledaný muž z Chomutovska, má velmi slušné vystupování, dobře navazuje kontakty s lidmi a působí důvěryhodně. Je přátelský a společenský, podle bývalé manželky by měl být ale gamblerem. Je 170 až 180 centimetrů vysoké střední postavy, má černé kudrnaté vlasy a hnědé oči.

Muž je podezřelý z podvodu, krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Už v roce 2009 byl za stejné skutky odsouzen ke čtyřem letům vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám