Hlavní obsah

Seniorům „výhodně” prodali předražené hrnce, teď čelí obvinění z podvodu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Případ dvou seniorů, kteří na předváděcí prodejní akci zakoupili předražené kuchyňské potřeby a přišli tak o desetitisíce korun, postoupil po roce do další fáze. Kriminalisté z Bruntálu v souvislosti s touto akcí obvinili tři muže z podvodu. Dva z těchto obchodníků už v minulém roce dostali podmíněné tresty za podobné jednání spáchané na Mělnicku.

Foto: Policie ČR

Tlakový hrnec, který zakoupili poškození senioři.

Článek

Případ se stal v únoru loňského roku, policii ovšem nějaký čas trvalo, než obchodníky vypátrala, a pak také musela čekat na výsledky znaleckých posudků. Následně obvinila tři muže ve věku od 31 do 41 let.

„V restauraci na náměstí Míru v Bruntálu se vydávali za obchodní zástupce společnosti prodávající koření a bylinky a jménem společnosti, která neměla s touto akcí nic společného, měli zorganizovat předváděcí akci pro osoby důchodového věku, kterým měli nabízet elektrické spotřebiče za předražené ceny a s příslibem vysoké výhry,“ popsala praktiky trojice mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková.

Jednomu ze zúčastněných seniorů prý podvodníci oznámili, že vyhrál částku 100 tisíc korun, další pak měl vyhrát vystavené zboží v hodnotě 76 tisíc korun.

„Podmínkou však bylo zakoupení zboží v hodnotě od 45 do 50 tisíc korun. Obvinění měli poškozené seniory přesvědčit o výhodném zisku, který jim měl být následně zaslán poštovní poukázkou,“ řekla mluvčí.

Zaplatili 95 tisíc

Důchodci s vidinou zisku zboží zakoupili. Za tlakový hrnec, parní čistič a kuchyňského robota zaplatili dohromady 95 tisíc korun.

„Zboží bylo sice originálně zabaleno, avšak nemělo žádnou hodnotu, což bylo ověřeno znaleckým zkoumáním. Slíbené finance jim zaslány nebyly a poškození chtěli zboží následně reklamovat či vrátit, avšak veškeré kontaktní údaje byly smyšlené,“ dodala mluvčí.

Obviněným v případě prokázání viny hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám