Hlavní obsah

Senior v Brně ležel tři dny na podlaze bytu, zachránila ho až sousedka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bezmála tři dny čekal bezmocně na pomoc na podlaze ve svém bytě třiaosmdesátiletý senior z Brna-Starého Lískovce, jehož v neděli zachránila sousedka společně se strážníky. Dopoledne totiž zaslechla ze sousedního bytu úpěnlivé volání, řekla mluvčí městské policie Denisa Kapitančíková.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Dvaatřicetiletá žena neprodleně přivolala strážníky. Ti se snažili s důchodcem komunikovat přes vstupní dveře. Protože měli obavy o jeho život, dostali se dovnitř násilím. Uvnitř našli v pokoji na podlaze seniora, který nebyl schopen vstát.

Strážníci přivolali sanitku, která muže následně převezla do nemocnice. Podle dostupných informací je již mimo ohrožení života. Na zem upadl v pátek kvůli zdravotním potížím.

Loni zachránili strážníci obdobným způsobem život 30 Brňanům, kteří se ocitli v nouzi a zůstali bez pomoci ve svých bytech.

V těchto případech šlo vždy o situace, kdy bylo nutné se dostat okamžitě do bytu k ohroženým osobám, a umožnit tak přístup lékařům. V pěti dalších případech strážníci neuspěli a v bytech našli již lidi bez známek života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám