Hlavní obsah

Senior si vymyslel báchorku o dědictví a vylákal od žen 300 tisíc

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec králové

Podvádět lze v každém věku. Přesvědčily se o tom také čtyři důchodkyně, které skočily na lep dvaasedmdesátiletému muži z Náchodska. Senior z nich podle policie pod smyšlenou legendou o dědictví vylákal asi 300 tisíc korun. Za to mu v případě usvědčení hrozí až pět let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

ilustrační foto

Článek

Muži uvěřily tři ženy z Hradce Králové a jedna z Orlickoústecka. "Namluvil jim, že má zdědit majetek v Maďarsku. Mělo se jednat o rodinný dům a vinice. Aby ale mohl dědictví po zemřelém strýci vyřídit, potřeboval od nich půjčit peníze," prozradila mužovu fintu mluvčí královéhradecké policie Anna Pešavová.

Senior ženám sliboval, že jim peníze po ukončení dědického řízení vrátí. Nakonec jim po nějaké době tvrdil, že z dědictví sešlo, jelikož se o něj přihlásila údajná strýcova dcera. "Navíc si k této legendě v některých případech vymyslel další báchorky. Například, že potřebuje peníze na opravu auta či na pobyt nemocného syna v nemocnici," pokračovala mluvčí s tím, že peníze senior ani přes urgence dosud nevrátil.

Muž, který žije v Hradci Králové, se před policisty skrýval. Proto po něm v březnu vyhlásili celostátní pátrání. Zadržet se jej podařilo ve středu.

Muž se prý k protiprávnímu jednání na policii přiznal. "Peníze prý použil pro svou potřebu a na občasné hry na výherních automatech. Jeho malý důchod mu prý nestačil na pokrytí jeho potřeb," řekla Pešavová.

Nyní muži, který je vyšetřován na svobodě, hrozí za podvody až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám