Hlavní obsah

Seník na Novojičínsku zapálili dva chlapci, škoda přesahuje osm miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petřvald

Požár velkokapacitního seníku v Petřvaldu na Novojičínsku, u něhož v pondělí zasahovali hasiči, založili dva chlapci ve věku 15 a 17 let. Policii se už přiznali. Shořelo přes dvě tuny lisovaného sena a způsobená škoda přesáhla osm miliónů korun. Informoval o tom mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Oheň likvidovalo osm jednotek hasičů.

Článek

„Informace, které jsme na místě požáru a v jeho okolí získali, nás přivedly ke dvěma podezřelým mladistvým. K zapálení se doznali. Uvedli i způsob, jak se to stalo. V jejich silách však už nebylo vzniklý požár uhasit, dostali strach a z místa utekli,“ řekl Gřes.

Chlapci si v seníku hráli se sirkami a oheň se vymkl jejich kontrole. Pravděpodobně šlo o nešťastnou náhodu, požár zřejmě nezaložili úmyslně. Kriminalisté případ kvalifikovali jako poškozování cizí věci.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár velkokapacitního seníkuVideo: Hasici.tv/HZS Moravskoslezského kraje

Seník s plechovým pláštěm v místní části Petřvaldu nazvané Petřvaldík byl vysoký osm metrů a měl půdorys 60krát 20 metrů. Začal hořet v pondělí před 19. hodinou. V úterý z něj hasiči museli vyvážet a hasit kupy lisovaného sena, ještě do středečního rána hlídaly zbytky po požáru dvě jednotky dobrovolných hasičů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zásah hasičů bude v Petřvaldíku pokračovat i během úterního dopoledne.

„Osm miliónů korun má být škoda na krytém seníku s pláštěm z hliníkových plechů a jeho vybavení, mimo jiné portálovém jeřábu. 300 tisíc korun je škoda na lisovaném seně, kterého byly téměř tři tuny, a třech metrácích sladového květu,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám