Hlavní obsah

Sehrané dvojce stačilo na vykrádání aut v Brně několik sekund

– Brno
Právo, mh

Nejméně jedenáct aut vykradla dobře sehraná dvojice zlodějů, kterou se podařilo dopadnout v Brně. Podezřelými jsou čtyřicetiletý muž a jeho o jedenáct let mladší přítelkyně.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila dvojici v akciVideo: Policie ČR

 
Článek

Zlodějský pár zadrželi policisté minulý týden v odpoledních hodinách chvíli poté, co odcizil autorádio ze zaparkované Škody Felicia v Nováčkově ulici. Podezřelého chování si všiml náhodný kolemjdoucí a kontaktoval policii přes tísňovou linku.

Kriminalistům se podařilo získat i videozáznam, který zachycuje jednání dvojice. Zatímco žena monitoruje okolí, muž za pomoci provázku vnikne do zaparkovaného auta, vezme autorádio a během několika minut z místa oba odcházejí.

„Policisté na základě dalšího šetření zjistili, že se nejedná o jediný případ vloupání, který má dvojice na svědomí. Celkem se měli muž se ženou od začátku března dopustit jedenácti skutků. Vloupali se do vozidel, odkud brali autorádia, případně další cennosti. Věci obratem náhodně prodali neznámým osobám a peníze užili pro vlastní potřebu. Poškozením aut a odcizením věcí tak způsobili škodu asi třicet tisíc korun. Dvojice má již bohatou trestní minulost a nyní oběma hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám