Hlavní obsah

Sebevrah znovu vylezl na sloup elektrického vedení, dolů ho dostala žízeň

Novinky, Ondřej Kořínek
Kladno

Všechny složky Integrovaného záchranného systému zaměstnal v tropickou neděli mladý sebevrah, který u Stochova na Kladensku vylezl na sloup elektrického vedení. Měl s sebou nůž a hrozil sebevraždou, dolů nakonec slezl sám, protože měl žízeň. Muž na sloup, stojící jen o kousek dál, vylezl poprvé už v květnu.

Foto: Policejnidenik.cz

Muže si převzala záchranná služba

Článek

Jednotka hasičů k muži vyjela v 16.30 hod. poté, co dostala oznámení, že na stožár leze nějaký muž. Připraven byl i vrtulník policie, který nakonec nevzlétl.

„Hasiči požádali energetiky o vypnutí proudu, k zásahu se připravili lezci. Muž se záchranáři komunikoval,“ sdělila Novinkám mluvčí hasičů Lenka Kostková.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči zachránili muže ze na stožáru vysokého napětíVideo: Policejnidenik.cz

Jak uvedl server Policejní deník, muž dostal nakonec žízeň a hasiči ho přemluvili, aby slezl dolů. Po půl šesté si ho již převzala záchranná služba.

„Na místo vyjela posádka s lékařem – muž nebyl zraněný, ale dehydrovaný. Sanitka ho převezla na urgentní příjem nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

Není to poprvé, co muž takto zaměstnal záchranáře. V polovině května vylezl na sloup jen o pár metrů dál, kde vydržel dvě hodiny, než slezl dolů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám