Hlavní obsah

Schizofrenik dostal za vraždu sedmiletého syna ochranné léčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové uložil ochranné léčení 40letému muži, který v květnu podle policie zavraždil svého sedmiletého syna. Muž trpí schizofrenií.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Soud rozhodoval již v úterý. „Krajský soud v Hradci Králové uložil muži ochrannou psychiatrickou léčbu. Rozhodnutí zatím není pravomocné, ještě neuplynula lhůta,“ řekl Novinkám mluvčí soudu Jan Kulhánek.

Podle něj je léčba nařízená na dva roky, poté se musí rozhodovat znovu.

Server Blesk, který o rozhodnutí informoval jako první, uvedl, že muž trpí schizofrenií. „Najednou jsem se probudil a měl jsem v hlavě hlasy, že to mám udělat, tak jsem šel,“ uvedl podle serveru muž u soudu.

Policie zastavila stíhání otce podezřelého z vraždy sedmiletého syna

Krimi

Trestní stíhání zastavila policie již v říjnu. „S ohledem na závěry znaleckých posudků z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie a klinické psychologie bylo trestní stíhání obviněného zastaveno pro jeho nepříčetnost,“ uvedla tehdy mluvčí policie Markéta Janovská.

Policie našla sedmiletého chlapce v bytě ve vážném stavu v polovině května. Záchranáři ho hodinu resuscitovali, ale oživit se ho nepodařilo.

Vzápětí policie zadržela a obvinila z vraždy 40letého otce. Příčinou úmrtí bylo bodné zranění. Otec se k činu doznal a skončil ve vazbě.

Matka podezřelá z vraždy kojence v Brně je ve vazbě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám