Hlavní obsah

Romové v mohutné přesile zbili policisty, jeden těžce zraněný

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY
Aktualizováno

Dramatickou bitku mezi policisty a skupinou Romů zažil ve středu večer Nejdek na Karlovarsku. Skupina mužů tam tropila výtržnosti, když na místo přijela policejní hlídka, strhla se bitka. Romové byli v přesile, zraněno bylo celkem osm lidí. Situaci uklidnila až přivolaná zásahová jednotka.

Článek

Vše začalo po osmnáct hodině rvačkou v místní restauraci U Bílého koně a následně na Náměstí Karla IV. Přivolaní policisté začali situaci řešit, ale opilá skupina muže zákona napadla.

„Při té komunikaci se ten nejagresivnější útočník urval, napadl policistu a začala mela,“ uvedl starosta města Vladimír Bouda. Během rvačky se hlídka policie ocitla v početní nevýhodě. Do rvačky se postupně připojovalo stále více agresivních jedinců. Nakonec na policisty útočilo mezi 10 až 15 lidmi.

:. Policisté hlídají služebnu v Nejdku. FOTO: Repro foto ČT.

Jeden vážně zraněný policista

Situaci částečně uklidnil až varovný výstřel strážníka, kteří na místo také přijeli. „Osm lidí bylo zraněných, jednalo se o oděrky a zhmožděniny,“ řekl mluvčí karlovarské záchranné služby Lukáš Hutta.

„Zraněno bylo pět policistů, přičemž jeden z nich byl zraněn vážněji. Podle některých informací policistovi jeden z útočníků ukousl dokonce bradavku,“ doplnil starosta města.

:. Servírka z restaurace Bílý kůň v Nejdku na Karlovarsku Iveta Petráková předvádí na vedoucí podniku Aleně Pražákové (vlevo), jak a kde došlo ve středu večer k prvnímu napadení.foto: Právo/Rudolf Voleman

Policie odvedla čtyři nejagresivnější Romy na policejní stanici. Na to skupina útočníků reagovala shromážděním před služebnou. Nakonec jich tam čekalo asi padesát.

Kvůli dramatické situaci povolali policisté do města posily z okolí a nakonec přijela i zásahová jednotka z Plzně.

:. Romové při incidentu v Nejdku. FOTO: Repro foto ČT.

Reklama

Výběr článků

Načítám