Hlavní obsah

Řidička v Opavě objížděla kolonu a srazila dvě děti

Právo, hon
Opava

Dva školáky srazila v pondělí ráno řidička osobního auta na Ratibořské ulici v Opavě-Kateřinkách. Jedenáctiletý chlapec a o dva roky mladší dívka skončili v nemocnici s vážným zraněním.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala o půl osmé ráno v době, kdy děti šly do školy. Řidička se podle prvních výsledků vyšetřování nezařadila do kolony stojících vozidel, ale vybočila vpravo a přijížděla ke křižovatce bočním pruhem, který není určen pro automobily.

Řidič zdemoloval luxusní audi na dálnici D5, skončil ve vážném stavu

Krimi

„Zde došlo ke střetu s nezletilými dětmi, které šly přes silnici z pohledu řidičky zleva od ostrůvku oddělujícího jízdní směry,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Záchranáři byli na místě během pěti minut. „Jedenáctiletý chlapec byl podle svědků krátce po události v bezvědomí, s posádkami záchranné služby však již následně komunikoval. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy, horní končetiny, břicha a pánve. Dívka ve věku devět let jevila známky otřesu mozku,“ dodal mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Policie žádá případné svědky nebo řidiče jiných aut, kteří by mohli disponovat kamerovým záznamem, aby podali své svědectví.

V Opavě se propadla zem

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám