Hlavní obsah

V Opavě se propadla zem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Velký kruhový kráter o průměru asi pěti metrů vznikl v areálu soukromé firmy na Pekařské ulici v Opavě-Kateřinkách, kde se v minulosti prováděla důlní činnost. Právě těžba je zřejmou příčinou propadu země.

Foto: Aleš Honus, Právo

Šest metrů hluboký kráter v Opavě.

Článek

Kráter má hloubku asi šest metrů a na jeho dně je voda. „Podle prvotního ohledání nedošlo k žádné závažnější škodě, pouze byla poškozena jedna odtoková kanalizační trubka. Na místo byli povoláni hasiči, policie, báňský úřad, inspekce životního prostředí a zástupce havarijního oddělení opavského magistrátu,“ informoval mluvčí radnice Roman Konečný.

Podle předběžných výsledků zde zhruba před 50 lety byl otvor, který byl zasypán, a později zde vznikla asfaltová plocha.

„Podle všeho zde vznikla kapsa, která se teď propadla. Vzniklá díra bude muset být zasypána adekvátním materiálem a okolí bude zpevněno injektáží. Škodu uhradí ministerstvo životního prostředí,“ dodal Konečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám