Hlavní obsah

Řidiči v Ústeckém kraji vedou ve vybržďování

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro každý šestý řidič v Ústeckém kraji se v průzkumu přiznal k záměrnému vybrždění auta za sebou. Šlo o 16 procent z nich, přitom celorepublikový průměr je téměř o polovinu nižší.

Foto: Caters News, AP

Ilustrační foto

Článek

Regionální rozdíly v prohřešcích, kterých se řidiči při jízdě dopouštějí, vyplynuly z rozsáhlého průzkumu, jejž v rámci kampaně Agresivita zabíjí iniciovala Česká asociace pojišťoven.

Voják v dodávce „vyškolil“ řidičku vybržděním, soud mu vyměřil pokutu 30 tisíc

Krimi

„Agresivita za volantem je velký problém dnešní uspěchané doby. Je na zvážení, jak velkou míru zavinění hrála agresivita při vážných nehodách v našem kraji. Jedna z nich si například vyžádala jeden lidský život a tři zraněné. Stala se 23. dubna 2021 na přehledném úseku u Prackovic, kde havarovala tři osobní vozidla. Každý účastník provozu by se měl zamyslet nad svým jednáním a nad jeho možnými důsledky. Není nic cennějšího než lidský život,“ řekl krajský koordinátor Besip pro Ústecký kraj Milan Stehlík.

Efekt plechového deštníku? Doprava v okolí Prahy kolabuje

Krimi

Vybržďování ostatních vozidel není jediným agresivním projevem řidičů v Ústeckém kraji. Pětina řidičů zde někdy záměrně zrychluje právě ve chvíli, kdy je chce jiný řidič předjet, a více než polovina z nich se záměrně tlačí na auta před sebou.

Reklama

Výběr článků

Načítám