Hlavní obsah

Efekt plechového deštníku? Doprava v okolí Prahy kolabuje

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Od čtvrtečního rána se komplikuje doprava na Pražském okruhu a na příjezdu z dálnice D5. Tam navíc odpoledne boural kamion. Na dálnici i okruhu se tvoří dlouhé kolony.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolony na Pražkém okruhuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Podle serveru dopravních informací se kolony na Pražském okruhu začaly tvořit během ranní špičky, a to od Zličína až na Zbraslav ve směru na dálnici D1. Částečně také v opačném směru. Dopravu brzdí uzavírka u Slivence, kde se opravuje most. V provozu jsou dva pruhy, ale je tam zúžení.

Problémy jsou také na dálnici D5 od Berouna, kolona ku Praze čítá asi 20 kilometrů. Komplikace jsou nejen kvůli špatně průjezdnému Pražskému okruhu, ale také kvůli opravě mostu u Chrášťan.

Na dálnici D5 havaroval kamionVideo: Novinky

Kolem jedné hodiny odpoledne navíc na dálnici boural ve zúžení kamion. „Kamion komplikuje už tak moc špatnou situaci na D5 před Prahou, k havárii došlo už v koloně před sjezdem na Pražský okruh. V tuto chvíli má kolona 25 km a sahá až za Beroun,” uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Po třetí hodině odpoledne se místo podařilo zprůjezdnit.

Problémy má také MHD. Pražská integrovaná doprava na svém Twitteru naráží na fakt, že od rána v metropoli prší a lidé tak používají „plechový deštník“.

Deště udeřily. Hasiči čerpají vodu ze sklepů, v Šilheřovicích přetekly rybníky

Krimi

„Víte, co je to efekt plechového deštníku? Všechny cestující hlavně na příjezdech do metropole prosíme o trpělivost,“ píše PID na Twitteru.

Doplnila, že největší zpoždění měly ráno linky od Berouna, a to až 40 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám