Hlavní obsah

Řidiči konkurenčních autobusů na Klatovsku se porvali

Právo, Patrik Biskup

Cestující, kteří v pátek ráno čekali na autobus v Janovicích na Klatovsku, byli svědky nevídané potyčky. Jako kohouti se do sebe pustili přímo na zastávce dva řidiči z konkurenčních firem, kteří přijeli na místo téměř současně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vzduchem létaly pěsti, situaci museli uklidnit až policisté. Poražený z rvačky skončil nemocnici, vítězi hrozí trestní stíhání. Podle zjištění Práva předcházelo incidentu přetlačování a nebezpečné předjíždění už během cesty z Nýrska do Janovic.

„Řidič od konkurence se s minibusem snažil předjet našeho řidiče, což se mu nepovedlo. Když přijel na zastávku, tak se rozhodl, že mu dá za vyučenou,“ řekl majitel jedné z dotčených firem.

Podle něho nešlo o žádné lehké pohlavky. „Dostal pořádnou nakládačku. Snad má mít dokonce i zlomené žebro,“ dodal.

Boj o pasažéry

Šofér, kterého policie označila jako útočníka, naznačil, že konflikt na zastávce skutečně souvisel s chováním konkurenta v průběhu jízdy. Údajně ho schválně blokoval, aby jej nemohl předjet. „Řekl jsem mu, co mi provedl. On reagoval tak, že mne zezadu nečekaně několikrát atakoval. Tak jsem se bránil,“ řekl Právu 41letý řidič minibusu.

Policisté už ho vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. „Útok na řidiče konkurenční firmy spočíval v tom, že jej nejprve několikrát udeřil rukou do obličeje, pak ho strhl na zem a pokračoval ranami do hrudníku,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Jak Právu řekla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková, napadený byl převezen do nemocnice s poraněním hlavy. Podle starosty Janovic Michala Linharta panuje konkurenční bitva mezi oběma soukromými dopravci delší čas. „O linku svádějí tuhé boje. Autobusy navazují prakticky ve stejných časech. Pro občany je takové soupeření přínosem, ale ne za cenu, že se řidiči vzájemně pomlátí,“ reagoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám