Hlavní obsah

Řidiče u hradu Kost vyděsil člověk, který vedl na řetězu muže v latexu

Právo,
Jičín

Vlastním očím nemohl uvěřit řidič, který v pondělí svým fordem projížděl lesem nedaleko hradu Kost na Jičínsku. Bylo krátce před osmnáctou hodinou, když si všiml muže v kulichu a zelené bundě, který vedl řetězem spoutaného muže v neoprenu. Scéna ho vyděsila natolik, že zavolal policisty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„S neobvyklým zážitkem se obrátil na linku 158, kde policistům vše vylíčil s tím, že podivnou dvojici chvíli sledoval, ale nakonec ze strachu raději utekl,“ potvrdila v úterý mluvčí jičínské policie Hana Klečalová a podotkla, že se jednalo o opravdu neobvyklé oznámení.

„Ale vzhledem k tomu, že se nedaleko od místa, kde se měli oba pohybovat, nachází rybník, nabízelo se jako jedno z možných vysvětlení, že jde o potápěče, kterého muž doprovázel. Otázkou ovšem bylo, proč ho muž vedl na řetězu,“ pokračovala mluvčí.

Odvážné foto

Konec spekulacím udělali až sobotečtí policisté, kteří na místě zjistili, že se jedná o čtyřiačtyřicetiletého muže a jeho o jedenáct let mladšího společníka, který na sobě neměl neopren, ale černé latexové oblečení. Oba shodně uvedli, že si v lese chtěli pořídit nějaké „odvážnější“ fotografie. Prý nechtěli nikoho vyděsit a vzhledem k nepříznivému počasí nepředpokládali, že by mohli v lese někoho potkat.

„Vzhledem k tomu, že se ani jeden z nich nedopustil žádného protiprávního jednání, více se policisté případem nezabývali,“ uzavřela bizarní příhodu Klečalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám