Hlavní obsah

Řidič zhasl světla, naboural a prorazil pneumatiku. Přesto strážníkům dál ujížděl

– Praha
Novinky, zpe

Při sobotní honičce s pražskými strážníky řidič Škody Octavia zhasl světla a narazil do jiného auta. Bez ohledu na bouračku a proraženou pneumatiku ale pokračoval v jízdě. Když se ho strážníkům podařilo zastavit, zjistili, že byl pod vlivem alkoholu, informoval ve středu mluvčí pražských strážníků Rudolf Rubeš.

Řidič strážníkům ujížděl se zhasnutými světly a proraženou pneumatikouVideo: Policie ČR

 
Článek

„Hlídka městské policie si všimla vozidla, které projelo vysokou rychlostí kruhový objezd v ulici Hviezdoslavova. Automobilu navíc nesvítilo jedno světlo,“ uvedl mluvčí Rubeš.

Hlídka se za autem vydala se zapnutým majáčkem a snažila se řidiče zastavit, ten ale začal ujíždět. „Náhle zhasnul světla a následně způsobil dopravní nehodu. Narazil do jiného vozidla, kterému nedal přednost v ulici Pod Chodovem,“ popsal mluvčí.

V jízdě však pokračoval, a to i s prasklou pravou přední pneumatikou. Na místo byla přivolána další hlídka, s jejíž pomocí se podařilo muže zastavit v ulici Zakouřilova.

„Strážníci měli podezření, že řidič je pod vlivem alkoholu, choval se agresivně,“ sdělil Rubeš. Následně provedená dechová zkouška prokázala, že v dechu měl 0,77 promile alkoholu. Případ převzala policie kvůli podezření ze spáchání trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám