Hlavní obsah

Řidič vjel na přejezd i přes stažené závory, srazil se s rychlíkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Naštestí bez obětí na životech se obešla srážka osobního automobilu Renault a mezinárodního rychlíku InterCity, který jel z Prahy do Norimberka. Devětasedmdesátiletý řidič auta ignoroval výstražnou signalizaci, dokonce i stažené závory a vjel na koleje.

Článek

Nehoda se stala na silnici mezi Planou a Chodovou Planou na Tachovsku. "Zraněného jej museli vyprostit hasiči a předali ho záchranářům," řekl mluvčí krasjkých hasičů František Vaško. Podle mluvčího západočeské policie Jiřího Soukupa odnesl starší muž srážku otřesem mozku.

Mluvčí drážní inspekce Jan Kučera popsal, že řidič, který na přejezdu čekal na protější straně viděl, jak vůz objíždí závoru a sráží se s vlakem. "Měl opravdu velké štěstí, podle statistik z loňského roku končí každá čtvrtá až pátá srážka osobního automobilu s vlakem smrtelným zraněním," uvedl Kučera.

Provoz na trati kvůli nehodě stojí, mezinárodní vlak jedoucí z Prahy do Norimberka nabral více než hodinové zpoždění. "Jak dlouho ještě bude provoz stát, bude záležet na vyšetřování nehody," poznamenal Kučera.

Anketa

Jezdíte někdy přes železniční přejezd, když blikají výstražná světla?
Ano, když je přejezd přehledný
11,6 %
Ano, když spěchám
8,1 %
Ne, raději počkám
80,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 675 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Auto vjelo v Březhradu na přejezdu pod vlak

Srážka osobní škodovky s nákladním vlakem skončila v sobotu před 13 hodinou v Březhradu u Hradce Králové poměrně šťastně.Oba cestující v osobním autě, které...

Výběr článků

Načítám