Hlavní obsah

Řidič usnul na křižovatce, nadýchal téměř pět promile

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Zážitek pro otrlé se naskytl policistům i náhodným svědkům ve čtvrtek před druhou hodinou odpoledne na frekventované křižovatce v Jihlavě. Z centra města směrem na okruh vyjel osobní vůz Lexus, jehož řidič však v prostoru křižovatky velmi neobvykle zastavil.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Článek

Městští strážníci našli za volantem řidiče, který jevil známky opilosti. Špatně se mu udělalo ještě před dojezdem policejní hlídky, takže ta přijela již takřka v doprovodu zdravotníků ze záchranky.

Dvě po sobě jdoucí dechové zkoušky naznačily, že hladina alkoholu v mužově krvi má stále stoupající tendenci: první naměřená koncentrace totiž ukázala 4,64 a druhá již 4, 83 promile, uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Alkoholem přiotráveného řidiče odvezli zdravotníci do nemocnice.

Policisté, kteří se okamžitě vydali po stopách opilcovy předešlé jízdy již zjistili, že ještě před definitivním koncem své cesty stačil při couvání u asi kilometr vzdálené psychiatrické léčebny narazit do vjezdových vrat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám