Hlavní obsah

Řidič u Svitav měl 1,78 promile alkoholu v krvi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SVITAVY

Řidič, který v sobotu časně ráno způsobil u obce Gajer na Svitavsku nehodu, při níž zahynulo šest lidí, řídil vůz pod vlivem alkoholu. "Rozbory krve prokázaly, že měl v krvi 1,78 promile," řekl v pondělí mluvčí svitavské policie Stanislav Dobeš.

Foto: Michal Gareis

Strakoničtí Herdek Filek, kteří zazářili na loňském ročníku, se znovu po roce představí malčickému publiku.

Článek

Muže policie již o víkendu obvinila z neúmyslného trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, za který mu hrozí tři až deset let vězení. Při nehodě utrpěl lehčí zranění a je stále v péči lékařů svitavské nemocnice a pod dozorem policistů.

"V současné době státní zastupitelství připravuje návrh na jeho vzetí do vazby. Pokud v úterý soud tomuto návrhu vyhoví, bude převezen do vězeňské nemocnice v Brně," dodal mluvčí.

Při nehodě na hlavní silnici ze Svitav do Litomyšle zemřely dvě rodiny. Mezi mrtvými jsou dvě malé holčičky. Nehodu přežil jen roční chlapec. Renault Nevada, ve kterém rodiny jely, se střetl s Fordem Transit, který vjel nečekaně do protisměru. [celá zpráva]

Podle slov řidiče, který leží v nemocnici, chtěl předjíždět jiné auto a plně naložený Renault ho překvapil v protisměru.

Reklama

Související témata:

Související články

Při nehodě u Svitav zahynulo šest lidí

Při noční nehodě na hlavní silnici ze Svitav do Litomyšle zemřely dvě rodiny. Mezi mrtvými jsou dvě malé holčičky. Nehodu přežil jen roční chlapec. Renault...

Výběr článků

Načítám