Hlavní obsah

Řidič se ptal dívky, kudy do Kladna. V dodávce se ji pak pokusil znásilnit

Novinky, kub

Kriminalisté pátrají po muži podezřelém z pokusu o znásilnění dvacetileté dívky v dubnu na Kladensku. Podle vyšetřovatelů ji tehdy oslovil na polní cestě mezi obcemi Smečno a Hrdlív a anglicky se jí ptal na cestu do okresního města. Nakonec k němu sedla do auta, ze kterého ji ale později nechtěl pustit. Když se na ni začal sápat, podařilo se jí otevřít dveře a utéct.

Foto: Mapy.cz

Jedna z cest mezi obcemi Smečno a Hrdlív na Kladensku

Článek

Chlípný řidič se objevil s autem na Kladensku 22. dubna, samotný incident se měl stát po 12:30 na polní cestě mezi Smečnem a Hrdlívem.

„Dvacetiletá žena vystoupila z autobusu městské hromadné dopravy v obci Kvíc, zastávka U Hrušky a pěšky se vydala do obce Hrdlív, kde v současné době bydlí. Cestou u ní v kopci zastavila dodávka, jejíž řidič se ptal anglicky, jak se dostane do Kladna,” informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Michaela Nováková.

Dopravní situace podle mluvčí nedovolila, aby šoférovi hned popsala cestu, muž navíc dělal dojem, že jí očividně nerozumí, dívka tedy nastoupila k němu do auta.

Znásilněná malá neteř, dětské porno nebo pistole. Muže z Náchodska obvinili z pěti zločinů

Krimi

„Lámanou angličtinou se mu snažila vysvětlit, kudy má jet a když projížděli obcí Hrdlív, tak řidiče požádala, aby jí zastavil a ona mohla vystoupit. Na to šofér nereagoval, skládal jí lichotky a údajně chtěl, aby s ním odjela do ciziny. Nakonec odbočil na polní cestu a snažil se o fyzický kontakt,” popsala mluvčí s tím, že dívce se po chvíli podařilo otevřít dveře auta a utéct a řidič měl odjet směr Slaný.

Dívka podezřelého nedokázala kriminalistům přesně popsat. Vozidlo mělo být dodávkového typu s korbou a šedou plachtou.

Případ vyšetřuje jako pokus o znásilnění, za což hrozí až pět let vězení. Vzhledem k nouzi ohledně stop a důkazů kriminalisté prosí veřejnost o spolupráci a hledají případné svědky.

Za týrání partnerky i její dcery potvrdil soud recidivistovi z Ostravy 11,5 roku

Krimi

„Žádáme řidiče osobních vozidel, kteří v inkriminovanou dobu projížděli místem události a mohli by svými poznatky pomoci zjistit zatím nezjištěnou dodávku a nezjištěného řidiče, aby se přihlásili policii. Jakékoliv informace je možné sdělit osobně na SKPV Slaný, nebo telefonicky na čísle 974 873 582. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158,” upřesnila Nováková.

Vyšetřovatelé by rovněž uvítali záběry z palubních kamer vozidel, která 22. dubna 2021 kolem půl jedné odpoledne projížděla po silnicích mezi obcemi Kvíc, Hrdlív, Smečno a Slaný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám