Hlavní obsah

Během soulože si tajně sundal kondom. Byl uznán vinným ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovaný muž byl u soudu v novozélandském Wellingtonu uznán vinným ze znásilnění poté, co si během soulože bez vědomí partnerky sundal kondom. Podle policie se jedná o první známé odsouzení za tento typ trestné činnosti na Novém Zélandu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Novozélandský soud uznal vinným ze znásilnění muže, jenž si během sexuálního aktu sundal ochranu, čímž vystavil partnerku riziku pohlavně přenosné nemoci či nechtěného těhotenství. Žena podle soudu s pohlavním stykem souhlasila, avšak pouze v případě chráněného sexu.

„Stealthing”, což je anglický výraz právě pro situaci, kdy si muž během pohlavního styku sundá kondom, nebo jej záměrně poškodí, aniž by tom jeho partnerka či partner tušil, může být považován ze velmi vážný prohřešek vůči jinému člověku.

Přemáchnout, vysušit a do krabičky. Vietnamci zrecyklovali statisíce kondomů

Koktejl

„To, že někdo dopředu souhlasí s pohlavním stykem, ještě neznamená, že by s ním souhlasil i v případě nepoužití kondomu. Toto odsouzení je velmi důležité, protože může motivovat další poškozené, aby se svými příběhy vyšli na veřejnost,” říká Samantha Keeneová z univerzity ve Wellingtonu.

Podle policistky Haley Ryanové se jedná o první známé odsouzení za podobný typ trestné činnosti na Novém Zélandu. O výši trestu pro dotyčného muže bude soud v novozélandské metropoli rozhodovat v průběhu dubna, uvedl server The New Zealand Herald.

Reklama

Výběr článků

Načítám