Hlavní obsah

Řidič se bál zastavení. Prahou ujížděl rychlostí až 160 km/h

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třiačtyřicetiletý řidič ujížděl v noci na pátek pražským strážníkům ulicemi hlavního města rychlostí až 160 km/h. Nakonec havaroval. Svou rychlou jízdu zdůvodnil strachem ze zastavení.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda v pražských StodůlkáchVideo: Novinky

 
Článek

Auta jedoucího vysokou rychlostí Poncarovou ulicí si hlídka všimla kolem desáté hodiny večer, a protože vozidlo na silnici kličkovalo, rozhodli se strážníci zastavit ho. Řidič však ještě více zrychlil a zamířil k Pražskému okruhu.

„Ve chvíli, kdy strážníci ujíždějící vozidlo pronásledovali rychlostí cca 160 km/h, přivolali si další hlídky na pomoc. Řidič osobního vozidla ztratil v křižovatce ulic Poncarova a Jeremiášova kontrolu nad vozidlem, ohrozil dalšího projíždějícího řidiče a ve velké rychlosti naboural do středních dělících pásů,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Šofér po nárazu zůstal seděl v autě uvězněný airbagy. Strážníci mu pomohli ven a nabídli mu ošetření od záchranářů. To však muž odmítl. Podle informací z místa muž uvedl, že ujížděl, protože se bál zastavení.

Mluvčí strážníků však takové informace neměla a důvod ujíždění neznala.

„U třiačtyřicetiletého řidiče následně strážníci provedli orientační dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Okolnostmi dopravní nehody se nyní zabývají policisté,“ konstatovala Seifertová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám