Hlavní obsah

Řidič při nehodě na Vyškovsku zachránil srnu, ale zničil auto

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nížkovice

Na srnu, která mu vběhla do cesty, reagoval v pondělí ráno mladý řidič Škody Octavia. Prudkým úhybným manévrem u Nížkovic na Vyškovsku odvrátil čelní střet se zvěří, odstartoval ale další děj, který vedl ke zničení vozu.

Foto: Policie ČR

Nehoda u Nížkovic Octavii zle pocuchala.

Článek

„Nehoda se stala za hustého deště a tmy, když řidiči zkřížila cestu přebíhající srna. Čelnímu střetu se zvěří zabránil řidič pohotovým manévrem. Bohužel při tom vozidlo dostalo smyk a po několika kotrmelcích skončilo zdemolované v příkopě. Vážně vypadající karambol si naštěstí nevyžádal žádné zranění,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Slavkovští policisté vyloučili u řidiče požití alkoholu před jízdou.

Podle mluvčího pondělní nehoda upozornila na to, že podzim opět přináší své nástrahy. Deště, plískanice a další nepohoda kladou na řidiče zvýšené nároky. Nastává počasí, ve kterém může být vozidlo hůře ovladatelné, o to víc je třeba dbát na odpovídající technický stav vozu. Mnohé mohou zachránit správné a správně ošetřené pneumatiky, nejlépe v kombinaci s opatrnou jízdou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám