Hlavní obsah

Řidič po pěti pivech a šesti panácích ujížděl policii na Prostějovsku až 170 km/h

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Teprve zátaras ze služebních vozidel zastavil divokou jízdu řidiče prchajícího před policejní hlídkou na Prostějovsku. Během asi 12 minut pronásledovali policisté ujíždějícího řidiče rychlostí až 170 kilometrů v hodině, v obcích pak přes 130 kilometrů v hodině. Když se ho podařilo zastavit, nadýchal řidič 1,54 promile.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič nakonec neujelVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka se řidiče snažila zastavit už v noci 20. března, policie o případu informovala až v pátek. „Hlídka se v obci Kralice na Hané pokusila zastavit a zkontrolovat osobní automobil značky Opel. Řidič vozidla však výzvu neuposlechl a naopak zrychlil a před hlídkou začal ujíždět,“ informoval v pátek mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

„Policisté muže pronásledovali asi 12 minut přes několik obcí, přizvány byly i hlídky z okolí. Ty před obcí Olšany u Prostějova ze služebních vozidel vytvořily silniční zátaras, před kterým ujíždějící řidič, vida bezvýchodnost situace, zastavil. Během pronásledování vozidla policisté jeli i rychlostí přesahující 170 kilometrů v hodině mimo obec a v obci rychlostí přesahující 130 kilometrů v hodině,“ popsal Kořínek.

Řidičem byl sedmadvacetiletý muž z Prostějova, který navíc není držitelem řidičského oprávnění. Dále zjistili, že auto si půjčil bez vědomí jeho majitele, kterým je jeho otec.

Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 1,54 promile alkoholu v dechu. „S naměřenou hodnotou řidič souhlasil a uvedl, že bezprostředně před jízdou vypil pět půllitrů desetistupňového piva a šest odlivek různých lihovin. Muž je podezřelý z přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu v případě prokázáni viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ sdělil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám