Hlavní obsah

Řidič našel v kamionu na Ústecku osm migrantů

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Policie v Ústí nad Labem zadržela v neděli osm migrantů z Afghánistánu, měli být schovaní v kamionu. Nejdřív na ně přišel řidič kamionu, který se pak ozval městské policii. Cizinci uvedli, že do vozidla vlezli na neznámém místě pomocí převaděče.

Foto: Policie ČR

V kamionu na Ústecku našla policie ukryté migranty.

Článek

Řidič kamionu se obrátil na strážníky v neděli odpoledne v průmyslové zóně v Předlicích v Ústí nad Labem. „Jel ze Srbska a podle svých slov měl poslední zastávku na srbsko-maďarské hranici a o přítomnosti migrantů nevěděl,” sdělila v pondělí mluvčí policie Šárka Poláčková.

Na dálnici D1 zadrželi migranty, jeden byl pozitivní na covid

Krimi

Při prověřování se ukázalo, že to byl jeden mladistvý a sedm dospělých mužů z Afghánistánu.

Foto: Policie ČR

Řidič měl v Ústí nad Labem v kamionu migranty.

„Podle jejich výpovědí nastoupili do kamionu na neznámém místě za pomoci převaděče. Protože nemohli prokázat svoji totožnost ani oprávnění k pobytu, byli zajištěni a eskortováni na policejní služebnu k provedení dalších opatření,” upřesnila mluvčí.

Evropě hrozí další vlna masivní migrace, varují experti

Evropa

Podle Poláčkové bylo s migranty zahájeno správní řízení ohledně vyhoštění z území států EU. „Během pondělí budou všichni umístěni do zařízení pro zajištění cizinců,” dodala Poláčková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám