Hlavní obsah

Celníci vyhmátli na poli u dálnice D2 nelegální migranty

– Břeclav
Právo, miv

Hlídka celníků odhalila v úterý u dálnice D2 u Lanžhota na Břeclavsku tři cizince, kteří u sebe neměli doklady. Pravděpodobně jde o nelegální migranty.

Foto: Celní správa

Zadržení migranti

Článek

Celníci se v úterý krátce po poledni po obědové přestávce chystali vyjet z pracoviště u Lanžhota znovu na kontrolu vozidel na zpoplatněných komunikacích.

„V tu chvíli si všimli, že se v dálce na polní cestě pohybují nějaké osoby. Vzhledem k tomu, že v těchto místech byli již několikrát zadrženi nelegální běženci, rozhodli se tyto osoby zkontrolovat,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Jsme z Alžírska a máme covid, tvrdili migranti celníkům na Benešovsku

Krimi

Jakmile trojlístek zjistil, že vzbudil nevyžádanou pozornost, dal se na útěk. Celníci si proto vyžádali pomoc, do oblasti vyjeli kolegové se psovodem. V oblasti s hustou sítí lesních cest nakonec slavili úspěch. Skupinku zajistili ve chvíli, kdy se šplhala u říčky Kyjovky na dálniční most.

V podvozku kamionu českého řidiče na Slovensku se ukrývali migranti

Evropa

„Nikdo z nich neměl u sebe doklad totožnosti a nebylo možné zjistit jejich původ. Jeden z mužů byl schopen částečně komunikovat v angličtině. Muži byli prochladlí, měli hlad a žízeň, a tak jim celníci dle momentálních možností poskytli alespoň základní občerstvení. Vzhledem k nepříslušnosti celní správy se na místo posléze dostavila hlídka Policie ČR a muže převzala k dalšímu šetření,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám