Hlavní obsah

Řidič narazil na Příbramsku do houkající sanitky s pacientem a ujel, hledá ho policie

– Obory • Aktualizováno
Novinky, kub

Středočeští policisté pátrají po řidiči, který podle nich narazil do sanitky převážející pacienta a od nehody ujel. Podle vyšetřovatelů vyjel z kolony a s vozem zdravotníků se střetl bokem v protisměru.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala minulý týden v pátek krátce před 14:30 na zhruba 30. kilometru silnice I/18 v katastru obce Obory. Vzhledem k dosud bezvýslednému pátrání se nyní policie obrací s žádostí o pomoc na veřejnost.

„Motorista náhle vybočil z kolony vozidel a bokem osobního automobilu se střetl se sanitkou, která jela v protisměru od Sedlčan na Příbram,“ sdělila v úterý mluvčí policie Monika Schindlová.

Posádka sanitky podle ní převážela se zapnutými majáky pacienta do nemocnice. „Řidič sanitky se ještě střetu snažil vyhnout tím, že najel co nejvíce vpravo. Neznámý šofér však po nehodě na místě nezastavil a odjel směrem na Sedlčany,“ dodala mluvčí.

Podle Schindlové se v sanitce nikdo nezranil a škodu vyšetřovatelé spočítali na pět tisíc korun. Jaké značky a barvy bylo vozidlo, které od nehody ujelo, není podle ní jasné.

Policie žádá případné svědky nehody, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefon 974 879 251.

Reklama

Výběr článků

Načítám