Hlavní obsah

Řidič na Plzeňsku najížděl na policistu, nezastavila ho ani prostřelená pneumatika

Chříč (Plzeňsko)

Agresivní osmačtyřicetiletý řidič se v Chříči na Plzeňsku pokusil autem opakovaně najet na policistu. Ujížděl i poté, co mu příslušník prostřelil pneumatiku vozu. Řidiči, kterého se následně podařilo vypátrat a dopadnout, hrozí až šest let vězení. O případu v pondělí informoval policejní mluvčí Jan Koželuh.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Událost se stala 29. listopadu v poledne v obci Chříč. Policisté, kteří prováděli kontrolu, si všimli vozidla s přívěsným vozíkem, které řídil 48letý muž. Věděli, že má zákaz řízení.

"Vzhledem k této skutečnosti chtěli vozidlo zastavit, avšak řidič nereagoval a naopak zrychlil jízdu a snažil se ujet," uvedl mluvčí.

Hlídka proto muže pronásledovala, na křižovatce zastavila vedle něj. Jeden z policistů vyběhl a pokusil se řidiče zastavit, ten ale narazil do služebního vozu a snažil se opět ujet. Policista si proto stoupl před ujíždějící vůz, řidič se na něj snažil najet.

Ujel s prostřelenou pneumatikou

"Policista použil donucovací prostředek krátkou střelnou zbraň jako hrozbu namířenou střelnou zbraní. V tu chvíli se podařilo ujíždějícímu řidiči razantně najet na policistu, který v tomto okamžiku ztratil rovnováhu a uskočil na stranu," řekl Koželuh. Policista proto vystřelil do pneumatiky ujíždějícího vozu.

Po agresivním řidiči byla vyhlášena okamžitě pátrací akce, hlídky ho následně našly a zadržely. Policie případ kvalifikovala jako trestný čin násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Na území Plzně-venkova letos policie eviduje od ledna do konce října dva útoky na policisty, vloni byly čtyři, uvedl mluvčí Jan Koželuh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám