Hlavní obsah

Řidič na dálnici D5 převrátil felicii, skončil v nemocnici s poraněnou páteří

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na dálnici D5 poblíž Chrášťan u Prahy havaroval ve čtvrtek dopoledne řidič felicie. Auto vyjelo mimo dálnici a převrátilo se přes střechu, řidiče museli vyprostit přivolaní hasiči. Záchranáři ho s podezřením na poranění páteře poté odvezli do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Felicia vyletěla na D5 z dálnice a převrátila se přes střechuVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na druhém kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu. „Informaci o nehodě jsme přijali v 10.45. Jednalo se o havárii osobního vozu značky Škoda Felicia, který ze zatím nezjištěných příčin vyjel mimo dálnici a převrátil se přes střechu. Auto nakonec skončilo zpátky na kolech,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Automobil jel podle informací Novinek v levém jízdním pruhu směrem na Prahu. Z neznámých příčin ale přejel prudce do pravého jízdního pruhu a nakonec vyjel mimo dálnici. Tam auto vyjelo na svah, projelo křovím a přitom se převrátilo přes střechu.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

V autě cestoval pouze řidič. Při nehodě se vážně zranil a po nutném lékařském ošetření ho museli z auta vyprostit hasiči.

Ošetřovali ho v autě

„Záchranáři pacienta zajistili, znehybnili a po podání nezbytných léků jej transportovali do motolské nemocnice. Lékař vyslovil mimo jiné podezření na poranění páteře,“ sdělila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle reportéra Novinek ošetřovali řidiče záchranáři přímo v havarovaném autě, a to několik desítek minut. Hasiči ho vyprošťovali pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a speciální páteřní desky.

„Vzhledem k podezření na poranění páteře řidiče jsme se snažili o co nejšetrnější vyproštění,“ řekl na místě velitel zásahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám