Hlavní obsah

Řidič kamiónu přežil výbuch v kabině

– PARDUBICE
ČTK, Ladislav Schejbal

Exploze v kabině kamiónu zranila v pátek v sedm hodin ráno na parkovišti před firmou Foxconn v Pardubicích 42letého řidiče. Muže přepravil vrtulník na popáleninovou kliniku v Praze na Vinohradech. Podle primáře kliniky Ludomíra Brože má zraněný popáleniny druhého stupně na 40 procentech těla, a to v obličeji, na rukou a nohách.

Foto: Bc. Patrik Pařízek

Animace "Jak se zdobil nábytek" v Západočeském muzeu. Lektorka Jarmila Vacková skládá s dětmi intarzii

Článek

"Řidič si zřejmě po příjezdu na parkoviště přitopil v kabině plynovým vařičem. V průběhu noci, kdy byl v provozu, došlo k samovolnému uvolnění hadičky mezi vařičem a tlakovou lahví. Řidič ráno ucítil plyn a chtěl vyvětrat kabinu. Protože oken se ovládají elektricky, musel zapnout klíček řízení," řekla mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Výbuch mohl rozmetat celou kabinu

Muž byl bezprostředně po nehodě převezen do pardubické nemocnice a následně byl transportován na specializovanou kliniku v Praze. "Podle odborníků bylo štěstí, že plynová láhev nebyla plná. Byla by prý schopna kabinu rozmetat," konstatovala policejní mluvčí.

Hasiči odhadli škodu, kterou způsobila tlaková vlna, na 200 tisíc korun. Policisté vyšetřují, zda se řidič kamiónu nedopustil trestného činu, či zda výbuch nezavinila jiná osoba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám