Hlavní obsah

Řidič houkající sanitky na Žďársku zastavil namol opilého šoféra

– Žďár nad Sázavou
Právo, pch

Neobvyklou spolupráci zažili policisté na Vysočině v úterý po sedmé hodině večer. Řidiči sanitky, který vezl pacienta do nemocnice, se podařilo cestou ukončit jízdu dodávky s opilcem za volantem. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

Na kličkující vůz, projíždějící po silnici mezi obcemi Kuklík a Rokytno na Žďársku, nejprve řidič záchranky telefonicky upozornil policejní dispečink. Nebezpečnou jízdu dodávky Ford Transit přitom zaznamenávala kamera uvnitř sanitního vozu. Ten měl namířeno do novoměstské nemocnice a jel se zapnutými majáky.

„Řidiči sanitky, který celou událost oznamoval, se podařilo dodávkové vozidlo předjet a řidiči vozidla dát pokyn k zastavení. Řidič dodávky skutečně zastavil, z vozidla vystoupil a z místa utekl směrem k nedalekému lesu. Oznamovatel pokračoval s pacientem do nemocnice,“ popsala situaci policejní mluvčí.

Když záhy dorazila policejní hlídka, opuštěný vůz byl stále na místě. Rozběhla se pátrací akce, řidič dodávky se ale po zhruba čtvrthodině vrátil sám. Policejní kontrolu pak korunovala dechová zkouška – při každém ze tří pokusů displej ukázal hodnotu převyšující 2,6 promile a 35letý muž přišel na místě o řidičský průkaz. Navíc čelí podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám