Hlavní obsah

Řidič havarovaného autobusu na Náchodsku spal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ĆESKÁ SKALICE

V sobotu se staly na území ČR dvě nehody polských autobusů. Příčina té vážnější, která se odehrála u Rokycan, je stále neznámá. Náchodská havárie měla z příčinu spánek řidiče.

Článek

Příčinou sobotní nehody polského zájezdového autobusu u České Skalice na Náchodsku byl zřejmě spánek devětatřicetiletého řidiče. Při nehodě bylo zraněno sedm osob, z nichž dvě nadále zůstávají v nemocnici v Hradci Králové. Škodu policie předběžně odhadla na 155 000 korun. Řekl to operační důstojník náchodské policie.

Autobus plně obsazený více než 50 lidmi vyjel na objížďce mezi Velkým Třebešovem a Mískolezy ze silnice a převrátil se na bok do příkopu. "Okolnosti nehody nadále vyšetřujeme. Řidiči byla také odebrána krev na zkoušku alkoholu," řekl policista. Pro cestující pak přijel náhradní autobus, havarovaný autobus byl odtažen do Polska.

Řidiče s poraněným kotníkem a jednoho cestujícího s poraněním páteře záchranáři převezli do hradecké nemocnice. U řidiče se doba léčení předpokládá deset dní, u druhého zraněného asi jeden měsíc, řekl policista. Zbylých pět lehce zraněných lidí lékaři po ošetření v nemocnici v Náchodě ještě v sobotu propustili.

Tato havárie byla v sobotu již druhou nehodou polského autobusu na českém území. První nehoda se stala časně ráno na dálnici D5 nedaleko Rokycan. Plně obsazený autobus s polskými turisty se střetl s nákladním automobilem. Řidič autobusu byl těžce zraněn, dalších pět cestujících bylo zraněno lehce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám