Hlavní obsah

Řidič dodávky vjel přes červenou na přejezd v Třinci, uvěznily ho závory

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Horkou chvilku si připravil řidič dodávky, který vjel v Třinci na železniční přejezd ve chvíli, kdy blikala červená světla. Muže na přejezdu uvěznily závory, strojvedoucí naštěstí stihl blížící se vlak včas zastavit. Cizinec podle policie o výstražné signalizaci dobře věděl.

Foto: Policie ČR

Řidič s dodávkou na přejezdu v Třinci

Článek

K incidentu došlo minulý týden v pátek, v pondělí o něm informovala mluvčí policie Karolína Bělunková.

„Řidič (66) cizí státní příslušnosti vjel na železniční přejezd i přesto, že měl zpozorovat výstražný světelný i zvukový signál. Ihned po tom, co vjel na železniční přejezd, se spustily závory a řidič i s vozidlem zde zůstal stát,” uvedla mluvčí.

Hazardující mladík na kole jen těsně unikl srážce s vlakem, dostal pokutu

Krimi

Od Českého Těšína se přibližoval vlak a šofér se ještě snažil vytočit vozidlo a přes koleje a násep odjet, dodávka ale po pár metrech uvízla nápravou na koleji. „Strojvedoucí stojící vozidlo na přejezdu včas zaregistroval a vlakovou soupravu zastavil,” popsala Bělunková s tím, že dechová zkouška u řidiče dodávky byla negativní.

Při manévru řidič vozidlem také zpřetrhal elektrické vodiče v kolejišti.

Policie muže podezírá z ohrožení provozu z nedbalosti, za což mu hrozí až roční vězení. Podle vyšetřovatelů šofér přiznal, že o signalizaci věděl, myslel si ale, že stihne přejet. Jeho národnost policie neupřesnila, jedná se ale podle policie o řidiče, který Třincem jezdí pravidelně a slíbil, že bude s českými úřady spolupracovat.

Vychovatelky, které převáděly děti přes blikající přejezd, nespáchaly trestný čin

Krimi

Podobný incident, který zaznamenala bezpečnostní kamera, se stal v polovině března v Tlumačově na Zlínsku, policie o něm informovala o víkendu. Osmačtyřicetiletý řidič náklaďáku vjel na přejezd i přes varovnou signalizaci a zůstal mezi závorami.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič zůstal uvězněn mezi závoramiVideo: Policie ČR

Řidič stihl auto včas opustit a vlakvedoucí právě přijíždějícího vlaku použil rychlobrzdu. Policie šoféra nákladního auta obvinila z obecného ohrožení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám