Hlavní obsah

Na železničním přejezdu na Zlínsku uvízl kamion. Jeho řidiči hrozí vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tlumačov

Kamion uvízl mezi závorami na železničním přejezdu v Tlumačově na Zlínsku. Výstražné červené světlo zabezpečovacího zařízení přejezdu přitom svítilo červeně. Kamion stihl místo včas opustit, neboť vlakvedoucí právě přijíždějícího vlaku použil rychlobrzdu.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič zůstal uvězněn mezi závoramiVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté podezřívají osmačtyřicetiletého řidiče nákladního vozu z Olomoucka z obecného ohrožení. V případě prokázání viny mu hrozí tří až osmileté vězení, informovala o tom v neděli policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Incident se stal v polovině března. Poté, co řidič vjel na železniční přejezd, zůstal s kamionem uvězněný mezi závorami, které se mezitím sklopily. „Řidič vystoupil z vozu a ve snaze zabránit srážce, chtěl závoru zvednout rukama. Na pomoc mu přišel řidič vozidla, které stálo před přejezdem, závoru rukama zvedl, muž s kamionem projel, přitom poškodil závoru a z místa odjel,” uvedla mluvčí.

Hazardující mladík na kole jen těsně unikl srážce s vlakem, dostal pokutu

Krimi

Vlak směřující do Prahy podle ní jel rychlostí asi 140 kilometrů v hodině. „Cestovalo v něm 15 cestujících a tři členové posádky. Vlakvedoucí ve snaze zabránit střetu vlaku s kamionem použil rychlobrzdu. Jen díky jeho včasné reakci vlak skutečně zastavil ve vzdálenosti asi 30 metrů před železničním přejezdem a ke srážce nedošlo,” uvedla Kozumplíková.

Krátce po incidentu řidiče kamionu vypátrali policisté z Olomouckého kraje. „K dopravní nehodě se přiznal. Ani jeden z účastníků dopravní nehody nebyl pod vlivem alkoholu,” doplnila mluvčí. Veškeré okolnosti události nyní vyšetřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám