Hlavní obsah

Řidič autobusu dostal za jízdy záchvat, cestující pohotově zasáhli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řidič linkového autobusu dostal během jízdy kousek za Prahou zřejmě epileptický záchvat. Upadl do bezvědomí, přitom měl ale stále sešlápnutý plynový pedál a nekontrolovaně přejel do protisměru. Cestující pohotově zasáhli a vozidlo zastavili, nikomu se nic nestalo, řekla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidič podle ní v křeči sešlápl pedál plynu a vůz začal zrychlovat. Navíc přejel do protisměru, kde pokračoval v jízdě asi 200 metrů, než duchapřítomní cestující řidiče stáhli od volantu a autobus zastavili.

Událost se podle informací stala u Jesenice nedaleko Prahy a zasahovali u ní záchranáři z místní posádky. Řidiče, který byl už při vědomí, převezli do nemocnice v pražské Krči.

Podobné případy mívají občas tragické následky. Loni v Sobotce na Jičínsku řidič osobního auta s přívěsným vozíkem srazil a usmrtil dvě děti. Státní zástupce později mužovo stíhání zastavil, protože měl při nehodě akutní epileptický záchvat a nemohl jí údajně nijak zabránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám