Hlavní obsah

Recidivista hrozil úřednicím ve Zlíně zabitím

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zabitím vyhrožoval zaměstnancům jedné ze státních institucí ve Zlíně třicetiletý, již devětkrát soudně stíhaný recidivista. Dožadoval se peněz, ale skončil v policejní cele, potom ho soud poslal do vazby.

Foto: Jiří Šolc, Právo

Ilustrační foto

Článek

O jaký úřad ve Zlíně šlo, mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková neupřesnila. „Kriminalisté obvinili třicetiletého recidivistu ze Zlína ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci, protože se minulý týden dožadoval peněz v jedné ze státních institucí ve Zlíně a vyhrožoval zaměstnancům, že je zabije,“ uvedla Kozumplíková.

Muž si přišel pro peníze na jeden z úřadů ve středu minulý týden. Zaměstnankyně ho odkázaly na další den, kdy mu měla jedna z nich peníze osobně přinést, což ho rozčílilo a rozbil na chodbě schránku pro příjem žádostí. Následující den ráno stál ovšem znovu před úřadem, tentokrát i s kamarádem, a opět se dožadoval peněz.

Senior z Novojičínska vyhrožoval úředníkům likvidací

Krimi

Vyhrožoval přitom všem přítomným a vyjadřoval se na jejich adresu vulgárními výrazy. Tentokrát už pracovnice přivolaly strážníky, kteří oba muže z budovy vyvedli.

V minulosti devětkrát soudně trestaného muže, kterého z posledního výkonu trestu propustili první prázdninový den, poslal po zásahu strážníků a Policie ČR soudce okresního soudu do vazby. Hrozí mu další trest odnětí svobody, tentokrát až na tři roky, informovala Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám