Hlavní obsah

Recidivista dostal za znásilnění spoluvězně osm let vězení

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové potrestal Roberta Lakatoše (31) osmi lety vězení za znásilnění spoluvězně, které se odehrálo letos v dubnu v pardubické věznici.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný recidivista Robert Lakatoš

Článek

„Rozsudek zatím není pravomocný, neboť se proti němu obžalovaný na místě odvolal,“ uvedla Iva Matušková z tiskového odboru krajského soudu.

Trestní senát se po dokončení dokazování ztotožnil s obžalobou a má za prokázané, že se Lakatoš nejméně pětkrát dopustil znásilnění poškozeného spoluvězně. „Vždy v době od 23 do 24 hodin, jednak na WC a jednak v umývárně ubytovny odsouzených ve Věznici Pardubice, přiměl pod pohrůžkou zbití (...) poškozeného, aby mu rukou třel penis a sál mu ho ústy až do vyvrcholení,“ popsala trestní čin obžaloba.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lakatoš v úvodu soudu řekl, že se cítí nevinný. Nařčení ze sexuálního kontaktu s jiným vězněm je podle něho smyšlenka s cílem dostat ho z vězeňského oddílu. Zde se totiž již jedenáctkrát trestaný delikvent prosazoval na úkor ostatních, byl arogantní, nutil ostatní vykupovat si klid například cigaretami.

Říkal mu Pipinko

„Chtěli se mě zbavit z toho oddílu. Dával jsem najevo, že nemám rád homosexuály a jak ublížil těm dětem. Mohl by to být i komplot víc lidí, to nevylučuju,“ řekl v průběhu hlavního líčení obžalovaný.

„V prosinci 2014 byl obžalovaný přemístěn do pardubické věznice. Od počátku mi říkal Pipinko. Věděl, že jsem homosexuál, že mám přítele, měl stále nějaké narážky, začal na mne vyplazovat jazyk. To se stupňovalo, až jsem jednou ve večerních hodinách šel na záchod. On šel taky, začal mi vyhrožovat, že to chce, a pokud to neudělám, že mne zbije, že mi udělá na oddíle peklo,“ řekl poškozený, který se sám charakterizuje jako člověk, jenž se bojí lidí, je naivní a vždy měl problémy s okolím, které se mu smálo.

Lakatoš je v současné době umístěn ve věznici v Liberci, ale ani zde nepatří k oblíbeným vězňům. Na svobodu se měl dostat v květnu 2017.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám