Hlavní obsah

Radikálové protestovali u Úřadu vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zhruba stovka příznivců krajní pravice ve středu kolem 18:00 dorazila do blízkosti Úřadu vlády, aby zde protestovali proti policejním raziím namířeným proti extremistům. Ke Strakově akademii je policisté nepustili. Skandováním "Pusťte naše lidi" před policejní služebnou v Bartolomějské ulici v 19 hodin demonstrace radikálů skončila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Stoupenci Dělnické strany protestují před úřadem vlády.

Článek

Zhruba po půl hodině se dali demonstranti za doprovodu policie na pochod do Bartolomějské ulice, kde jsou u výslechu někteří ze zadržených.

Demonstranti, mezi kterými byl i ve středu zadržený místopředseda Dělnické mládeže a zástupce šéfredaktora Dělnických listů Matyáš Sombati a člen Dělnické strany Jiří Bárta, kritizovali politiky a uváděli, že cílem policejní akce bylo poškodit Dělnickou stranu.

Policie okolo Úřadu vlády prostor obehnala páskou, na místě bylo zhruba 25 policistů.

Policejní razie zřejmě souvisela s koncerty, které extremisté pořádali.

Policie ve středu nejméně v sedmi bytech od rána prováděla domovní prohlídky. [celá zpráva]

Policisté zasahovali v Praze, Hodoníně nebo Českých Budějovicích. Zadržen byl také jeden z členů Dělnické strany. Podle dostupných informací policie zadržela 28 osob podezřelých z příslušnosti ke krajní pravici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám