Hlavní obsah

Protimafiánská policie zasahovala na pražském magistrátu

Právo, Novinky, ok, mak, jt
Praha
Aktualizováno

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu zasahoval od pondělního rána v budově magistrátu v Praze. Novinkám to potvrdila mluvčí útvaru Iva Knolová. Zatím není jasné, čeho se zásah týká a zda byl někdo zadržen. Podle České televize zásah na magistrátu souvisí s kauzou lobbisty Romana Janouška.

Policie zasahuje na pražském magistrátuVideo: Novinky

 
Článek

Primátor hlavního města Tomáš Hudeček (TOP 09) přítomnost policistů na magistrátu potvrdil. Když opouštěl budovu magistrátu, sdělil přítomným novinářům, že podepsal mlčenlivost, a k případu se tudíž nemůže vyjadřovat. Vyšetřování nijak nenarušilo jeho pondělní program.

„V současné době jsou v prostorách Magistrátu hl. m. Prahy příslušníci kriminální policie. Vyžádali si některé písemné a elektronické dokumenty a my samozřejmě poskytneme maximální součinnost. Více se k tomu v tuto chvíli nebudeme vyjadřovat,” informovala mluvčí magistrátu Petra Hrubá.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Mohu potvrdit, že náš útvar provádí úkony trestního řízení v budově magistrátu. Bližší informace ale sdělit nemohu,” uvedla mluvčí útvaru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Primátor Tomáš Hudeček odjíždí od sídla magistrátu, kde potvrdil, že v několika budovách úřadu zasahují policisté

Náměstek olomouckých žalobců Pavel Komár Právu akci potvrdil, jakékoliv podrobnosti ale sdělit odmítl. „Můžeme pouze říct, že v této věci vykonáváme dozor,“ řekl bez dalších podrobností Komár.

O dění kolem pražského magistrátu se zajímá policie v řadě případů. Několik bývalých i současných radních včetně primátora čelí obžalobě v kauze opencard. Detektivové se v posledních měsících zabývají mimo jiné také hospodařením Pražských služeb, které město většinově vlastní, a kontroverzní stavbou tunelového komplexu Blanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám