Hlavní obsah

Pronásledovaný řidič audi v Ostravě měl v kufru varnu pervitinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jízda na červenou, v protisměru i další ohrožování ostatních šoférů na silnici předváděl podle policie řidič vozidla značky Audi A6, kterého hlídka pronásledovala v Ostravě. Důvod jeho nebezpečné jízdy, při které překročil rychlost 150 km/h, se ukázal po zadržení, kdy policisté našli v kufru vozidla výbavu k výrobě povzbuzující drogy pervitin.

Foto: Policie ČR

Řidiče audi pronásledovala policie v Ostravě, v kufru měl varnu drog

Článek

Hlídka policie se v pondělí kolem 7. hodiny pověsila v Martinovské ulici v Ostravě-Porubě za audi, jehož řidiče znala z dřívějška kvůli tomu, že měl zákaz řízení. Šofér odmítl zastavit a uháněl pryč.

„Při zběsilé a nebezpečné jízdě vjel do jednosměrky, křižovatku projel na červenou, ale také v několika případech ohrozil jak protijedoucí vozidla, tak všechny účastníky silničního provozu. Policisté vyrozuměli ostatní hlídky v terénu o pronásledování vozidla, které skončilo nakonec před železničním přejezdem v Polance nad Odrou,” informovala v pátek o případu mluvčí policie Eva Michalíková.

Foto: Policie ČR

Policie našla v audi varnu pervitinu

Řidič podle mluvčí při zhruba desetikilometrovém pronásledování místy ujížděl rychlostí i přes 150 km/h.

Po zadržení se potvrdilo, že se jednalo o 38letého muže, kterému úřady zakázaly řízení do roku 2027. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, test na drogy naopak.

Při prohlídce vozidla policisté v kufru našli náčiní na nelegální výrobu drog jako různé nádoby a chemikálie, rovněž vařič a digitální váhu.

Pronásledovaný řidič na pervitinu po nehodě vběhl do areálu policejní školy

Krimi

„Na místo se dostavili specialisté na toxi problematiku, kteří potvrdili, že se skutečně jedná o pomocné přípravky pro nelegální výrobu drog,” upřesnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaný řidič měl v kufru audi zařízení na výrobu drog

Kriminalisté muže obvinili z maření úředního rozhodnutí a výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky.

Podle Michalíkové se jedná o recidivistu, který má v rejstříku trestu již 19 záznamů.

„V případě prokázání viny obviněnému hrozí pobyt za mřížemi až na 10 let. Také byl komisařem podán podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám