Hlavní obsah

Pronásledovaný motorkář tvrdil, že nejel. Pravdu zjistil policejní pes

– Praha

Ujíždějícího motorkáře pronásledovali policisté v pražských Vysočanech, kde jim odmítl zastavit ke kontrole. Muž po cestě motorku odstavil a na útěku ze sebe shodil pár věcí, policejní hlídka ho ale krátce nato zastihla, jak zabíhá za roh obytného domu. Po zadržení zapíral, že byl za řídítky, policejní pes ho ale jako řidiče bezpečně určil.

Pronásledování motorkáře ve VysočanechVideo: Policie ČR

 
Článek

Motorkáře si hlídka všimla v neděli krátce před polednem, když uháněl po křižovatce ulic Mladoboleslavská a Čakovická. Policisté chtěli muže kvůli jeho rychlosti zastavit, ten ale přidal plyn a ujížděl.

„Projížděl Prosekem a v ulici Zárybská jel dokonce v protisměru. Pronásledování skončilo v Ctěnické ulici, když najel na chodník a přes park se hlídce vzdálil,” informovala v úterý o případu mluvčí policie Hana Křížová.

Zfetovaný motorkář ujížděl v Plzni rychlostí 140 km/h

Krimi

Hlídky v terénu si všimly člověka odpovídajícího popisu podezřelého v ulici Ke Klíčovu. „Už nejel na motorce, ale scházel pěšky z kopce směrem na Vysočany. Kousek odtud pak policisté našli zahozenou koženou bundu, helmu i rukavice. Odstavenou motorku pak objevili v ulici Ke Klíčovu,” uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaného motorkáře zadržela policie ve Vysočanech

Kontrolou v systému policisté zjistili, že muž má několik zákazů řízení a loni dostal pravomocný trest za maření úředního rozhodnutí. Navíc nedávno policii ujížděl v pražských Řepích.

Motorkář se na úprku před policií na Kladensku schoval do kanálu

Krimi

Řidič odmítl dechovou zkoušku a policistům tvrdil, že motorku neřídil a určitě si ho s někým pletou. Při prohlídce u něj ale policie našla malý technický průkaz od motorky, měl s sebou také hotovost přes 140 000 korun.

„Policisté na místo přivolali ještě psovoda se služebním psem Burym, který bezpečně označil tohoto muže jako řidiče motocyklu,” dodala Křížová s tím, že muži hrozí až dvouleté vězení za maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám