Hlavní obsah

Prodavač vytrhl lupiči na Sokolovsku tonfu a vyhnal ho z prodejny

– Sokolov
Právo, vor

V soutěži o nejzpackanější přepadení by lupič, který přepadl jednu z večerek v Chodově na Sokolovsku, aspiroval s největší pravděpodobností na jednu z předních cen. Majitel prodejny se totiž nedal, sebral lupiči z ruky tonfu (obušek s kolmým úchytem) a začal ho pronásledovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Prodavač vyhnal lupiče z obchoduVideo: Policie ČR

 
Článek

Prchajícího pachatele ještě obchodník dohnal, ale poté, co vytáhl lupič při vzájemné potyčce nůž, se raději stáhl. Případ se stal už v polovině prosince, ale sokolovští kriminalisté nyní požádali veřejnost o pomoc se ztotožněním lupiče.

„Dosud neznámý maskovaný pachatel vstoupil do místní večerky, v ruce držel tonfu a přistoupil k majiteli, který seděl u pokladny, s tím, že chce peníze,“ popsala přepadení mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí. Maskovaný muž žádost zopakoval a pokusil se vzít z regálu cigarety. Najednou však na něj zakřičel pomocník prodavače a on se na něj otočil.

„Toho využil majitel prodejny a na pachatele se vrhl. Došlo mezi nimi ke krátkému zápasu, při kterém byla pachateli vytrhnuta tonfa,“ pokračovala policejní mluvčí.

Vytáhl nůž

Lupič se dal na útěk. „Majitel prodejny ho začal pronásledovat a po chvíli ho dostihl. Poté mezi nimi došlo k potyčce, během které pachatel vytáhl nůž a ohrožoval s ním majitele prodejny. Ten od něj nakonec raději poodstoupil a pachatel utekl směrem k rybníku Bahňák,“ dodala Krejčí.

Neznámý pachatel je přibližně 180 cm vysoké silnější postavy, měl na sobě šedé tepláky a šedou mikinu, na hlavě pak kšiltovku tmavé barvy a přes obličej šátek také tmavé barvy. Hovořil česky bez přízvuku nebo vady řeči. „Policejní komisař ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za který v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřela Krejčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám