Hlavní obsah

Přítelkyni zardousil a zapálil, sám pak naboural do stromu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ nálezu ohořelého těla mladé ženy v bytě v Kroměříži a následné tragické havárie osobního auta, v němž nalezl smrt mladý muž, objasnili kriminalisté v Kroměříži. Jak se ukázalo, obě neštěstí z 12. ledna letošního roku spolu souvisela.

Foto: Policie ČR

Poté, co zavraždil svou přítelkyni, vrazil mladík ve vysoké rychlosti autem do stromu a zabil se.

Článek

„Několikaměsíční vyšetřování a dokazování potvrdilo naše původní domněnky. Šlo o vraždu a sebevraždu,“ konstatovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Macalíková.

Partneři spolu byli přibližně tři měsíce. Muž na svou milovanou přítelkyni nesmírně žárlil, neustále ji kontroloval a podezříval z nevěry. V osudnou noc, 11. ledna 2013, odjela žena se svými přáteli do Brna na diskotéku. Když se vrátila, šla spát. „V průběhu noci jí však několikrát volal její přítel, kterému však telefony nebrala, protože je neslyšela, nebo spala. Žena žila se svou kamarádkou v bytě v Kroměříži. Právě její spolubydlící ráno do bytu pustila partnera mladé ženy a odešla. To bylo 12. ledna 2013 kolem sedmé hodiny ráno. Přibližně kolem desáté hodiny jsme dostali informaci, že v bytě hoří. Po uhašení požáru hasiči v jednom z pokojů našli ohořelé tělo mladé ženy,“ popsala Macalíková.

Krátce nato byli dopravní policisté přivoláni k havárii osobního auta u obcí Rataje a Popovice, při které zemřel devětadvacetiletý muž z Kroměříže. Hned ve stejný den začaly v místě kolovat zprávy, že případy spolu mohou souviset.

Kupoval benzín, který použil v bytě

„Z výpovědi svědků i z rozboru zajištěných stop vyplynulo, že ženu zavraždil právě její přítel. Soudní pitva ukázala, že ji zardousil. Aby zahladil stopy, byt i tělo polil benzínem a zapálil. Policie má k dispozici mimo jiné také záběry z kamery na benzinové čerpací stanici, na kterých je vidět, že muž krátce před devátou hodinou tankuje benzín do kanystru, který se posléze našel v bytě zavražděné,“ dodala mluvčí.

Znalec pak v expertíze dovodil, že řidič automobilu narazil při autonehodě do vzrostlé lípy u obce Rataje schválně. V době nárazu osobní auto Škoda jelo rychlostí asi 140 – 160 km v hodině a řidič se nijak nesnažil brzdit ani strom objet.

„Policii se tedy podařilo dokázat, že za vraždu mladé ženy může její přítel, který žárlil, často pil a podle všeho bral také drogy. Pachatel posléze sám spáchal sebevraždu. Proto jsme případ odložili,“ uzavřela Macalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám