Hlavní obsah

Přítelkyni pobodaného muslima vyhrožují i smrtí

– Praha
Právo, Barbora Janáková

Eva Zahradníčková prožívá několik dní těžké chvíle. Jejího syrského přítele (41) napadli v sobotu v pražských Vršovicích dva muži, zřejmě protože je muslim, a ještě jí lidé na sociální síti píší, že ho beztak bodla sama, aby na sebe strhla pozornost.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mezi zprávami, které jí chodí, se dokonce vyskytují i výhrůžky smrtí či zastrašování. Zahradníčková kvůli tomu zvažuje podání trestního oznámení. Týkají se totiž i jejích dětí. Píší, že vědí, kudy chodí samy do školy, a že by se jim po cestě mohlo něco stát.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Spousta lidí má potřebu to relativizovat. Dneska jsem dokonce četla, že jsem ho bodla sama. To je pro mě neskutečným způsobem vyčerpávající,“ naznačila Právu Zahradníčková, že celá situace jí připadá velice absurdní.

„Já chápu, že ti lidé se tomu brání a nechtějí přijmout, že Čech je tohle schopný udělat muslimovi,“ dodala s tím, že to chápe i vzhledem k tomu, že nálady jsou teď v Evropě obrácené spíše proti muslimům.

Foto: Policie ČR

Na druhou stranu však jsou i lidé, kteří jí vyjadřují solidaritu a pomáhají pátrat po pachateli. Pražská policie totiž zveřejnila jeho identikit, který vytvořil sám napadený muž.

„Umí malovat, tak nakreslil jeho portrét a policie pak upřesnila, jak vypadal,“ sdělila Zahradníčková. Druhého pachatele útoku si nevybavuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám