Hlavní obsah

Připravila Úřad vlády o osm milionů, policie navrhla obžalobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie navrhla obžalovat bývalou zaměstnankyni Úřadu vlády ČR, která podle ní podvodem připravila úřad během několik let o téměř osm milionů korun. V případě odsouzení jí hrozí až osm let vězení. České televizi (ČT) to sdělil žalobce z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Jan Lelek.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle jeho dřívějšího vyjádření pro média žena předkládala od ledna 2015 do března 2021 k proplacení padělané daňové doklady od různých subjektů a vyplacené peníze si nechávala. Loni na to přišel audit ve Strakově akademii.

"Policejní orgán ukončil vyšetřování a předložil státnímu zástupci věc s návrhem na podání obžaloby," uvedl pro ČT Lelek z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1, které případ dozoruje.

Policie obvinila bývalou pracovnici úřadu vlády z podvodu za 8 milionů

Domácí

Podle kriminalistů žena na úřadu pracovala na odboru rozpočtu a financování a podvodného jednání dopouštěla v době, kdy byli premiéry postupně Bohuslav Sobotka (ČSSD) a Andrej Babiš (ANO). Úřad vlády řídili Pavel Dvořák, Radek Augustin a nejdéle Tünde Bartha. Právě za její éry se v loňském prvním pololetí objevilo podezření, že úřednice podvádí.

Úřad vlády po odhalení podal trestní oznámení a se zaměstnankyní ukončil služební poměr. Podle mluvčího kabinetu Václava Smolky úřad v případu figuruje jako poškozený. Vzhledem k tomu, že trestní řízení ale nebylo ukončeno, nebude se Úřad vlády podrobněji vyjadřovat, sdělil ČT Smolka.

Reklama

Výběr článků

Načítám