Hlavní obsah

Případ unesených dětí z Litoměřicka má na stole žalobce

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ústecká policie navrhla obžalovat 36letého muže, který loni podle vyšetřovatelů unesl dvě děti z Litoměřicka. Na dotaz Novinek to v úterý řekla mluvčí policie Alena Bartošová. Dívku s chlapcem únosce tehdy věznil deset dní, našli je až rodiče podle dopisu s indiciemi.

Obviněný muž na archivních záběrechVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

„Vyšetřování případu již bylo ukončeno. Spisový materiál jsme minulý týden předali státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby,“ řekla policejní mluvčí Bartošová.

Spis byl předán na Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem. „Obžaloba zatím podána nebyla, momentálně na tom pracuji. Vyhodnocuji předložený materiál. Obviněný muž je stále ve vazbě,“ potvrdil Novinkám dozorující žalobce Vladimír Jan.

Foto: Policie ČR

Zvenku nevzhledná garáž vypadala uvnitř vcelku dobře.

Policie domnělého pachatele již v září obvinila z trestných činů zbavení osobní svobody, vydírání, ohrožování výchovy dítěte a šíření pornografie. Nejpřísnější trest může dostat za zbavení osobní svobody, kde je sazba od 5 do 12 let, protože děti utrpěly vážnou újmu na zdraví.

Našli je rodiče

Šestnáctiletého chlapce a třináctiletou dívku muž podle policie unesl 28. srpna z obce na Litoměřicku. Pátrání po nich trvalo deset dní. Pak je našli rodiče chlapce v garáži v ústecké části Střekov. Pomohly jim indicie, které chlapec dokázal nenápadně uvést v dopise, který mu únosce dovolil napsat.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Policie odvádí do vazby muže obviněného z únosu dětí z Litoměřicka.

Garáž měla podle chlapcova otce troje dveře a byla odhlučněná, aby nebylo slyšet křik a bouchání.

Foto: Policie ČR

Policejní hlídka byla u garáží v části Ústí na Labem Střekov, kde byly děti nalezeny, již večer před jejich nalezením.

Věznitel dětí byl obviněn na začátku září. Kvůli obavám, že by mohl utéct, skrývat se nebo pokračovat v trestné činnosti, je ve vazbě.

Rodiče si stěžovali na postup policie, která podle nich měla děti najít dříve. Generální inspekce bezpečnostních sborů ani odbor vnitřní kontroly však žádné pochybení nenašly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám